Menu

Sluiten

25 september: SDG Action Day

Redactie SDGs on Stage - 6 Sep 2019

Het ‘SDG House van Koninklijk Instituur voor de Tropen’ huisvest 25 september de SDG Action Day. Een jaarlijks evenement waar CEO’s, experts, studenten en (young) professionals op af komen. Er worden verschillende plannen en werkwijzen uitgewisseld rondom het halen van de Sustainable Development Goals. 500 deelnemer zullen samenkomen om inspiratie op te doen en samenwerkingen aan te gaan.

Sustainable Development Goals

De SDG’s, ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn vormgegeven tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015. 193 landen ondertekenden deze opvolger van de millenniumdoelen. Belangrijke thema’s zijn armoede, onderwijs, gendergelijkheid en klimaatverandering. De precieze doelstellingen lees je hier.

Connecting Generations

Doelstellingen op de lange termijn zijn alleen te behalen als jong en oud samenwerken. Het thema van de SDG Action Day is daarom Connecting Generations. De SDG Action Day  biedt een programma met inspirerende presentaties, afgewisseld met 26 workshops om uit te kiezen. Het is de dag om alles te weten te komen over de SDGs: waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik zelf actief met de SDG’s aan de slag?

Zo laten De Jonge Klimaatbeweging en Youth4Climate zien hoe zij de Nederlandse jeugd geïnteresseerd krijgen in klimaatproblematiek. Mode-antropoloog Aynouk Tan kijkt naar diversiteit en identiteit vanuit de mode. Conny Braams, Vice President Middle Europe van Unilever, vertelt samen met een young professional hoe zij betrokken zijn bij duurzaamheidstransities binnen hun organisatie. Nienke Meijer van Fontys Hogescholen legt uit hoe de SDG’s verweven zijn binnen hun onderwijs en stageprogramma’s. Minister voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag belt samen met jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi in vanuit de VN-top in New York om te bespreken wat men daar over de doelstellingen zegt.

Moonshot Pitch

Het behalen van de SDG’s is een ambitieus project dat roept om radicale en originele ideeën. Nieuw is dit jaar daarom de Moonshot Pitch, een wedstrijd voor vernieuwende denkers die willen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen. Het beste plan wordt tijdens de SDG Action Day bekendgemaakt. De winnaar krijgt niet alleen een geldprijs, maar ook de mogelijkheid om in samenwerking met het brede netwerk van SDG Nederland te werken aan de realisatie van dit idee. www.sdgmoonshot.nl.

Ticket Winnen?

DuurzaamBedrijfsleven is mediapartner van de SDG Action Day en daarom mogen wij twee tickets verloten. Wil jij daar kans op maken? Mail dan naar sarah@duurzaambedrijfsleven.nl waarom je hier graag heen wil, en wie weet win jij dan een gratis toegangskaart voor de SDG Action Day!

Praktische informatie: 

Datum & Tijd:                                 25 september van 09.30u tot 17.30u

Waar:                                             Koninklijk Instituut voor de Tropen, home of the SDG House Mauritskade 64,                                                         Amsterdam

Programma & Tickets:                   www.sdgactionday.nl, studenten hebben al een ticket voor €10.- met de code                                                        STUDENT10EURO.

Foto: SDG Action Day

Deel dit artikel