Menu

Sluiten

Duurzaam studeren met notitieblokken van appelleer

Redactie SDGs on Stage - 30 Jul 2020

Notities maken tijdens hoorcolleges kan tegenwoordig ook duurzaam, met de Appeel-notitieboeken van The Notepad Factory. De notitieblokken worden namelijk gemaakt van appelschillen.

De leren kaft van de notitieboeken bestaat voor 30 procent uit appelschillen die het bedrijf als reststroom gebruikt. De overige 70 procent is gemaakt van gerecycled leer. Maar ook de pagina’s worden van duurzame materialen gemaakt: appelpulp en plantaardige vezels. Tijdens het productieproces houdt The Notepad Factory ook rekening met duurzaamheid, stelt het bedrijf: de pagina’s van de notitieboeken worden uitsluitend met behulp van groene energie geproduceerd.

Post-its van graspapier

The Notepad Factory bracht onlangs nog een duurzaam product op de markt: memoblokken van graspapier, ter vervanging van de welbekende post-its. Dit papier wordt (zoals de naam al doet vermoeden) gemaakt van grasresten, waardoor de ecologische voetafdruk 50 procent lager ligt dan die van normaal papier.

Nóg duurzamer

Wie op zoek is naar duurzamer studiemateriaal heeft overigens veel meer keuzes. Bedrijven als Correctbook en Greenstory maken bijvoorbeeld uitwisbare notitieboekjes. Met andere woorden: heb je je notities niet meer nodig? Dan wis je ze gewoon uit en begin je opnieuw. Op die manier doe je veel langer met één notitieboek.

Bijkomend voordeel: koop een uitwisbaar notitieboek van Correctbook en het jonge bedrijf zorgt ervoor dat een kind in een ontwikkelingsgebied er ook eentje krijgt.

Bron: The Notepad Factory | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel