Menu

Sluiten

Volledig klimaatneutraal in 2030; Google gaat ervoor

Eline Teunissen - 15 Sep 2020

We gebruiken het elke dag: Google. Gisteren kwam de zoekmachine met groot nieuws: Alphabet Inc. (het Google-moederbedrijf) wil alle kantoren en dataopslagplaatsen in 2030 op klimaatneutrale elektriciteit laten draaien.

Klimaatneutrale elektriciteit

De techindustrie heeft een zogenaamde compensatienorm voor het uitstoten van CO2. Met deze norm compenseren bedrijven hun CO2-uitstoot door bijvoorbeeld geld te investeren in klimaatprojecten. Google is nu een stap verder door in 2030 volledig over te stappen op klimaatneutrale elektriciteit, maakte het bedrijf maandag bekend. Dat is elektriciteit die wordt opgewekt zonder CO2-uitstoot.

Tools voor duurzamere keuzes

Ook wil Google dat hun producten mensen helpen om duurzamere keuzes te maken in hun dagelijks leven. ‘Of het nu gaat om het gebruik van Google Maps om deelfietsen en laadstations voor elektrische voertuigen te vinden, of om de vlucht met de minste uitstoot te vinden via Google Flights’, vertelt Google in het persbericht.

‘Er zijn allerlei tools en informatie die we kunnen bieden. Ons doel is om nieuwe manieren te vinden waarop onze producten 1 miljard mensen kunnen helpen om tegen 2022 duurzamere keuzes te maken.’

Bron: Google | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel