Menu

Sluiten

Stagelopen bij een bedrijf met een missie? Zo werkt Leafteasers aan de SDGs

Redactie SDGs on Stage - 18 Nov 2020

Stagelopen bij een duurzaam bedrijf, dat klinkt je vast goed in de oren. Maar wanneer kun je een bedrijf duurzaam noemen? En wat doen die bedrijven in de praktijk? In deze rubriek nemen we organisaties onder de loep die de wereld beter maken met hun product of dienst. Deze week duiken we in de wereld van voedselverspilling met Leafteasers.

De economie tegenwoordig is niet op elk vlak even duurzaam en eerlijk. Zo is niet alles even goed voor ons klimaat en ecosysteem en is er ook veel ongelijkheid en corruptie. Sommige bedrijven houden dit in stand terwijl we er juist vanaf willen.

Wat doet Leafteasers?

Leafteasers is een consultancybureau dat bedrijven o.a. helpt om duurzame certificaten te halen. Zo proberen ze de economie op een aantal punten te verbeteren en verduurzamen. Ze zijn van mening dat we de planeet moeten herstellen. Om dit te bereiken zet Leafteasers in op een economie die beter is voor ons klimaat en ecosysteem. Daarnaast proberen ze welvaart te bevorderen, maatschappelijk verantwoord handelen te stimuleren, gaan ze corruptie tegen en streven ze eerlijke concurrentie na.

Hoe werkt Leafteasers aan de Sustainable Development Goals (SDGs)?

Door de visie die Leafteasers heeft op de economie en de manier waarop ze daar naar handelen dragen ze bij aan een aantal SDGs:

  • Armoede. Door welvaart te bevorderen op allerlei gebieden zet Leafteasers zich in voor minder armoede. Dit draagt bij aan SDG 1 (armoede).
  • Werk. Door maatschappelijk verantwoord handelen te stimuleren zet Leafteasers zich in voor het verbeteren van werk en economische groei. Dit draagt bij aan SDG 8 (waardig werk en economische groei).
  • Corruptie. Leafteasers zet zich in voor het tegengaan van corruptie. Dit draagt bij aan SDG 10 (ongelijkheid verminderen).
  • Klimaat. Leafteasers streeft een economie na die beter is voor ons klimaat en ecosysteem. Dit draagt bij aan SDG 13 (klimaatactie).

Stages bij Leafteasers

Lijkt een stage bij Leafteasers jou wel wat? Bekijk de vacature!

Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel