Menu

Sluiten

Stage met impact; dit haalt student Arya eruit

Eline Teunissen - 14 Oct 2020

Impact maken voor een betere wereld: daar kun je als student al mee beginnen. Net zoals Arya Hashemi-Nasab, student bedrijfskunde aan Fontys Hogescholen. Hij loopt stage bij The Social Handshake, een financial technology start-up en sociale onderneming die 'goed doen' makkelijk maakt. “Het mooie aan stagelopen bij een start-up? De lijntjes zijn kort en wat ik doe heeft direct impact.”

Wanneer wist je dat je een steentje bij wilde dragen aan een duurzamere wereld?

“Al op jonge leeftijd vond ik het leuk om praktische ervaring op te doen. De financiële wereld, met name beleggen, trok mij vroeger erg aan. Na zelf ervaren te hebben hoe dat bij een grote bank werkt, merkte ik dat het daar allemaal draait om de centen. Ik had niet het gevoel dat wat ik deed of zou doen, er écht toe deed. Ik was, net zoals iedereen, een nummertje.”

“Sindsdien weet ik dat bijdragen aan een betere wereld minstens even belangrijk is als het geld dat je verdient. Bij mijn huidige stage bij The Social Handshake (TSH) voel ik me betrokken en draag ik bij aan heel wat van de zeventien Sustainable Development Goals (SDGs).”

Hoe heb jij je stage gevonden?

“De eerste stappen die ik zette voor het vinden van een stage met impact was via SDGs On Stage. Dat was precies de website die ik nodig had, want hier staan de organisaties op die duurzame verandering teweeg brengen. Zo kan je ze makkelijk vinden in de grijze massa. De bedrijven met oog voor duurzaamheid moeten eruit springen en op SDGs On Stage doen ze dat. Uiteindelijk vond ik mijn stage niet bij SDGs On Stage, maar op de website van The Social Handshake zelf. SDGs On Stage was voor mij de eerste push in mijn zoektocht naar een duurzame stage."

“Bovendien zou ik SDGs On Stage aanraden voor iedere student die een leuke stage zoekt en wil bijdragen aan een mooiere samenleving. Ik geloof dat de studenten die écht een impact willen maken op deze website de juiste stageplek vinden.”

Wat voor bedrijf is TSH waar je stageloopt?

“The Social Handshake is een FinTech start-up die producten en diensten ontwikkeld om ‘goed doen’ voor mensen en bedrijven makkelijk te maken. Het hebben van een ‘Social Handshake’ staat voor het verrichten van goede daden; het is een begrip.”

Hoe help je mensen om de zogenoemde ‘Social Handshake’ dan te vergroten?

“TSH focust zich nu vooral op LoonGift. LoonGift biedt werknemers de mogelijkheid om automatisch, vanuit hun salaris, een maandelijkse gift te doen aan één of meerdere goede doelen. Dit mag je vervolgens aftrekken van de inkomstenbelasting, dankzij een regeling met de belastingdienst. De goede doelen zijn hier extra bij gebaat, want zij kunnen het ontvangen geld volledig steken in hun projecten. Zij besteden hun geld dan namelijk niet aan wervingskosten. Dit kost de goede doelen niets. Bovendien heeft het ook voordelen voor werkgevers, want LoonGift draagt bij aan medewerkerstevredenheid en hun geluk. Zo halen mensen meer voldoening uit het werk dat ze doen.”

Wat is jouw rol binnen het bedrijf?

“Als stagiair bij TSH en als student bedrijfskunde vervul ik een ondersteunende rol bij de Business Development en Sales taken. Ik ondersteun het team met allerlei werkzaamheden: van onderzoek doen naar potentiele (grote) werkgevers tot rapportages van en naar goede doelen. Ik hoop zoveel mogelijk werkgevers bekend te laten worden met LoonGift. Het aller mooiste aan stagelopen bij een start-up met een goed maatschappelijk doel? De lijntjes zijn kort en wat je doet heeft direct impact.”


Arya Hashemi-Nasab maakt nu al impact voor een betere wereld en een geschikte duurzame stage draagt daar een groot deel aan bij. Ben jij ook op zoek naar een stageplek die bij jouw visie past? Bekijk de vacatures.

Kan jouw bedrijf wel een paar jonge talenten gebruiken? Maak een profiel aan en plaats gratis jouw vacature.

Beeld: eigen foto, AdobeStock

Deel dit artikel