Menu

Sluiten

Stagelopen bij een bedrijf met een missie? Zo werkt ASN Bank aan de SDGs

Redactie SDGs on Stage - 16 Oct 2020

Stagelopen bij een duurzaam bedrijf, dat klinkt je vast goed in de oren. Maar wanneer kun je een bedrijf duurzaam noemen? En wat doen die bedrijven in de praktijk? In deze rubriek nemen we organisaties onder de loep die de wereld beter maken met hun product of dienst. Deze week duiken we in de wereld van de banken met ASN Bank.

Banken passen niet alleen op je geld, maar investeren dat ook in allerlei bedrijven en projecten. Met dat geld kunnen die bedrijven en projecten groeien. De meeste banken investeren echter nog steeds in zaken die de wereld niet bepaald beter maken: olie, wapens of bedrijven die het niet zo nauw nemen met mensenrechten. Daardoor blijven die zaken bestaan, terwijl we daar juist zo snel mogelijk vanaf willen.

Wat doet ASN Bank?

ASN Bank laat bedrijven en projecten die met niet-duurzame activiteiten bezig zijn links liggen. Deze bank investeert alleen in duurzame ontwikkelingen, zoals duurzame energie, vleesvervangers en de verduurzaming van gebouwen. Met de slogan ‘Zo maakt geld gelukkig’ laat de bank zien hoe je met geld invloed kunt uitoefenen om de wereld mooier te maken.

Hoe werkt ASN Bank aan de Sustainable Development Goals (SDGs)?

ASN Bank richt zich met haar investeringen op drie thema’s, die aan verschillende SDGs bijdragen:

  • Mensenrechten. ASN Bank investeert bijvoorbeeld in leefbaar loon, waarmee de bank bijdraagt aan SDG 1 (geen armoede) en SDG 8 (Fatsoenlijke banen en economische groei).
  • Klimaat. In 2030 wil ASN Bank klimaatpositief zijn: alle bedrijven en projecten waar de bank in investeert, moeten onder de streep meer CO2 uit de atmosfeer halen dan uitstoten. Dit draagt bij aan SDG 13 (Klimaatactie).
  • Biodiversiteit. Ruim 1 miljoen plant- en diersoorten staan op het punt van uitsterven. Biodiversiteit – de variatie aan leven en ecosystemen – is een levensvoorwaarde voor de mens. ASN Bank belegt bijvoorbeeld in bedrijven die zorgvuldig omgaan met bos en in landen die goed voor de natuur zorgen. Activiteiten die een negatieve impact hebben, zoals mijnbouw en fossiele brandstoffen, worden uitgesloten.

Stages bij ASN Bank

Lijkt een stage bij ASN Bank jou wel wat? Bekijk de vacature!

Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel