Menu

Sluiten

Dit platform moet carpoolen gemakkelijk maken voor studenten

Redactie SDGs on Stage - 10 Sep 2020

Drie studentondernemers van hogeschool Fontys werken aan een nieuw platform, dat carpooling onder studenten gemakkelijker en toegankelijker moet maken: StuCar.

“Reizen met het openbaar vervoer laat vaak nogal te wensen over, om het maar op een nette manier te zeggen”, zegt Tim Zwijsen, een van studentondernemers. “Maar vanwege de lage prijs is het wel een noodzakelijk kwaad. Toen zijn we met zijn drieën gaan denken: hoe kan dit anders?”

Ritje delen

Volgens het drietal kan carpooling een uitkomst zijn. Er zijn volgens hen namelijk best veel studenten die een auto tot hun beschikking hebben. Zwijsen is daar zelf een voorbeeld van: “Ik betrapte mezelf erop dat ik regelmatig met de auto naar school ging. Vervolgens zette ik de auto neer in Eindhoven en kwam ik meerdere studenten tegen, die zowat bij mij om de hoek woonden. Als we dat van elkaar geweten hadden, hadden we misschien een ritje gedeeld.”

Nieuwe vriendschappen

Om die reden zijn de jonge ondernemers van plan om een app te ontwikkelen, genaamd StuCar. Het moet een platform worden waar het delen van ritjes in een handomdraai geregeld kan worden. Om ervoor te zorgen dat de app alleen toegankelijk is voor studenten, kun je er alleen gebruik van maken met een geldig studentennummer.

De bedenkers hopen dat de app een extra voordeel met zich meebrengt. Het is namelijk ook een manier om met elkaar in contact te komen en vriendschappen te sluiten.

Klein beginnen

Of en wanneer de StuCar app beschikbaar wordt, is nog onbekend. Maar de studenten werken hard aan een pilot voor Fontys. Zwijsen: “Zo kunnen we klein beginnen en de bereikbaarheid voor Fontys-studenten verbeteren. Er is nog een hoop uit te werken, maar als alles goed gaat kunnen studenten in het schooljaar 2021/22 van StuCar gebruik maken.”

Bron: Fontys

Deel dit artikel