Menu

Sluiten

Bestuurskundestudent wint Duurzaamheidsprijs met app tegen voedselverspilling

Laura Duivenvoorden - 16 Oct 2020

Milos Boksan zit in het eerste jaar van zijn studie Bestuurskunde, maar heeft nu al een mooie prijs in de wacht gesleept. Met zijn idee voor een app tegen voedselverspilling won hij de Waalwijkse Duurzaamheidsprijs. Inmiddels is hij zelfs in gesprek met investeerders over een grootschalige lancering.

Milos werkt zelf op de groenteafdeling van een supermarkt, vertelt de student van Avans Hogeschool aan magazine Punt.Avans. "Daar zie ik hoeveel voedsel er per dag in de vuilnisbak belandt." Zijn anti-voedselverspillingsapp biedt daarom producten uit supermarkten aan die bijna over de datum gaan. Deze producten kan de consument met korting kopen. “Zo verkopen winkels producten die anders worden weggegooid."

Hij hoopt in de toekomst ook een startscherm te maken waarop staat hoeveel CO2-uitstoot je hebt bespaard met het 'redden' van de producten. Ook wil hij tips geven over hoe je thuis voedselverspilling tegengaat.

Van Waalwijk naar heel Nederland

Sinds het winnen van de prijs is Milos in gesprek met mogelijke investeerders voor de app en appontwikkelaars. “Ik wil hem testen in de gemeente Waalwijk. Ik hoop dat hij daarna overal in Nederland gebruikt kan worden. Voedselverspilling is immers een probleem dat niet alleen in Waalwijk speelt, maar in heel Nederland. Ik hoop een groot publiek te bereiken.”

Lees hier meer over Milos en de prijs die hij onlangs won.

Voedselverspilling bestrijden tijdens je stage

Wil jij in actie komen tegen voedselverspilling? Dan is stagelopen bij Instock iets voor jou! Dit bedrijf gaat voedselverspilling tegen door in hun restaurants alleen met 'afgedankte' producten te koken. Bekijk de vacatures:

Bron: Punt.Avans

Deel dit artikel