Menu

Sluiten

Maastrichtse studentenprijs gaat naar Maastricht4Climate

Redactie SDGs on Stage - 15 Sep 2020

Klimaatbeweging Maastricht4Climate heeft dit jaar de UM Studentenprijs gewonnen. Universiteit Maastricht reikt deze award elk jaar uit aan een persoon of organisatie die uitzonderlijke maatschappelijk- of cultureel-georiënteerde prestaties levert.

Arthur Bribosia nam de award namens Maastricht4Climate in ontvangst. Het studenteninitiatief zet zich in voor klimaatrechtvaardigheid in de Limburgse stad, onder andere door het organiseren van klimaatmarsen.

Andere genomineerden waren (onder andere) de vrijwilligers die de Corona-coördinatie voor Geneeskunde studenten voor hun rekening namen en de oprichters van de biologische en lokaal-georiënteerde supermarkt Foodcoop.

Maastricht4Climate

In navolging op de wereldwijde klimaatprotesten die begin 2019 door studenten georganiseerd werden, richtte een groepje Maastrichtse studenten hun eigen klimaatbeweging op: Maastricht4Climate. Duizenden mensen liepen mee met de klimaatmarsen die de studentenbeweging organiseerde. 

Maastricht4Climate streeft naar klimaatrechtvaardigheid, ofwel de ontwikkeling en implementatie van een nieuw wereldwijd systeem waarin de mensheid binnen de grenzen van de planeet bestaat. 

Petitie voor verplicht duurzaamheidsonderwijs

De studentenbeweging startte onlangs een petitie om een duurzaamheidsonderwijs verplicht te maken op Universiteit Maastricht. Klimaatverandering is een realiteit die invloed heeft op ons allemaal, stelt de beweging. Het is dan ook belangrijk dat we meer kennis vergaren over het onderwerp en ons meer bewust worden van de impact ervan, aldus Maastricht4Climate op zijn website.

Bron: Universiteit Maastricht

Deel dit artikel