Menu

Sluiten

Tiny house gemaakt van afval

Laura Duivenvoorden - 20 Nov 2020

Heb jij moeite met het vinden van een woning? Dan zijn deze tiny houses misschien wel iets voor jou. De huisjes zijn namelijk voor iedereen die nu extra moeite heeft met het vinden van een woning, zoals studenten, statushouders en huurders in de sociale sector.

"Het is ontstaan uit onze missie, en onze missie is heel simpel", vertelt Edwin ter Velde van Clean2Anywhere uit Hoorn aan NH-nieuws. "Iedereen laten ontdekken dat weggooien zonde is. Als je niet meer gaat weggooien, dan gaan de radars draaien, ga je erover nadenken en word je creativiteit geprikkeld." De materialen die worden gebruikt zijn rotzooi, afval, vuilnis en puin. Naast deze bouwmaterialen, gebruikt Edwin ook afvaltextiel. Kleding weggooien vindt hij namelijk zonde en je kunt het vervezelen en er een isolatiedeken van maken. Zo blijft de woning ook in de winter lekker warm.

Hergebruik en wergelegenheid

Edwin werkt niet alleen aan deze huisjes. Hij krijgt namelijk hulp van WerkSaam West-Friesland. Dit bedrijf zorgt ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Clean2Anywhere aan de slag kunnen. Zo kan het project een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid. En hier is de gemeente erg blij mee. "We proberen ze aan alle kanten bij te staan in het vinden van ruimte. Want als je nieuwe dingen doet, dan heb je al vaak te maken met oude regels. Dat is een belemmering die we proberen weg te nemen waar het kan", zegt wethouder duurzaamheid Samir Bashara.

Pioniers van hergebruik

Waar anderen niet weten hoe, zijn Clean2Anywhere en WerkSaam hier aan het pioneren op het gebied van hergebruik. Volgens Edwin kunnen we de tiny houses al in de zomer van 2021 verwachten.

Bron: NH-nieuws

Deel dit artikel