Menu

Sluiten

Vegan cappuccino uit de koffieautomaat

Lindsay Swan - 18 Nov 2020

Ook jij loopt ongetwijfeld regelmatig langs de koffieautomaat op de hogeschool of bij je stagebedrijf. De cappuccino of warme chocolademelk zijn erg populair, zeker nu het weer kouder wordt. Maar wie lactose-intolerant is of alleen plantaardig eet, had voorheen alleen de keuze voor zwarte koffie of thee. Dankzij Astrid van Santen is dit probleem binnenkort verleden tijd.

Natulatte 

Astrid gooide een paar jaar geleden haar leven en eetgewoontes rigoureus om. Ze stapte over op een veganistische levensstijl. Maar bij de koffieautomaat liep ze tegen een probleem aan: er was alleen dierlijke koffiemelk en chocolademelk te krijgen. Dat kan anders, dacht Astrid. Nadat ze genoeg kennis had verzameld voor een plantaardig alternatief, zette ze een succesvolle crowdfundingactie op. Haar plantaardige melkpoeder Natulatte gaat binnenkort in productie.

Een voordeel van Natulatte is dat de huidige koffieautomaten niet omgebouwd hoeven te worden, omdat het plantaardige melkpoeder de dierlijke melkpoeder vervangt. We zouden dus begin 2021 al van een volledig plantaardige cappuccino kunnen genieten.

Duurzame start-up

Astrid is met haar onderneming niet onopgemerkt gebleven. Ze schopte het zelfs tot de finale van de ASN Bank Wereldprijs! Ze werd hier een van de pioniers voor een duurzame toekomst genoemd. Helaas won ze niet, maar dat maakt haar niet minder gemotiveerd. “Wat we doen, is heel impactvol. Een geldbedrag had ons leven wat makkelijker gemaakt. Maar het is een sterk concept en we hebben sterke partners. Het product gaat er dus sowieso komen!” zegt Astrid tegen In de buurt.

het volledige interview is hier te lezen

Bron: In de buurt

Deel dit artikel