Menu

Sluiten

Deze eerlijke koffie komt door je brievenbus

Eline Teunissen - 18 Nov 2020

Misschien ken je het van reclames op Instagram of uit het nieuws, Wakuli is niet onopgemerkt gebleven. Het eerlijke koffiemerk kreeg vorige week een kapitaalinjectie van 1,8 miljoen euro van Rubo Impact Ventures. "De keten wordt verziekt door grote spelers", zegt oprichter Yorick Bruins. Volgens Bruins is de consument klaar voor eerlijke koffie.

Koffieboeren uit Afrikaanse landen, waaronder Kenia en Tanzania, hebben zich het afgelopen jaar snel aangesloten bij Wakuli. Inmiddels zijn dat er vijfhonderd. Bij de verkoop van koffie wordt een groter deel van de inkomsten aan de boer uitbetaald. Dat de consument er klaar voor is, mag ook blijken: ze zijn binnen een jaar van duizend naar tienduizend klanten gegroeid.

Brievenbuskoffie

"Het koffiepakket komt rechtstreeks door de brievenbus en op het kaartje staat waar het precies vandaan komt en wie wat heeft verdiend aan je koffie," vertelt Bruins aan Duurzaambedrijfsleven. De klanten bevinden zich nu nog vooral in Nederland en opvallend genoeg vooral buiten de randstad. Bruins: "Dat is ook wel logisch, want het is juist buiten de randstad 25 kilometer rijden naar de eerste fatsoenlijke versgebrande koffie.”

De composteerbare cupjes zijn qua prijs vergelijkbaar met die van Nespresso. Een zak met koffiebonen is 5,50 euro. Je betaalt dus ongeveer hetzelfde, terwijl de boeren meer verdienen.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Duurzaambedrijfsleven | Beeld: Wakuli, Adobestock

Deel dit artikel