Menu

Sluiten

Weinig vliegverkeer = minder CO2-uitstoot

Eline Teunissen - 14 Sep 2020

Kon jij ook niet op vakantie met het vliegtuig? Dat is te merken in de cijfers. De CO2-uitstoot van de transportsector is bijna gehalveerd ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd.

Dit blijkt uit de data van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Vanwege corona zijn er in het eerste en het tweede kwartaal van dit jaar veel vluchten geschrapt. Vooral in de zomermaanden had dit grote invloed op de CO2-uitstoot. Doordat maar weinig mensen het vliegtuig pakten, is de CO2-uitstoot van de luchtvaart ruim 80 procent lager dan een jaar eerder, volgens dit artikel van het CBS.

De vliegtuigstrepen bleven uit en dat heeft op de korte termijn mooi weer opgeleverd. Op de lange termijn heeft het echter maar weinig invloed. Zodra de transportsector weer op gang komt, zal de CO2-uitstoot ook weer stijgen.

Verwarming uit, auto ongebruikt

Ook kon de verwarming uit blijven met dit mooie weer en werkten we voornamelijk thuis. De uitstoot van huishoudens daalde dan ook met ongeveer een kwart vergeleken met vorig jaar.

Hoeveel stoot jij uit en wat kan je doen om duurzamer te leven? Doe de test van het WWF en meet jouw eigen ecologische voetafdruk!

Bron: CBS | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel