5 Tips voor een goed CV

Als je denkt aan een nieuwe stage dan is het van belang dat je een compleet, relevant en sterk CV kunt mee sturen naar jouw toekomstige werkgever. Maar hoe maak je een goed CV?  Om jou op weg te helpen naar een (duurzame) stage geven we 5 tips voor een goed CV:

  1. Gebruik een professioneel format wat jouw CV gestructureerd en overzichtelijk maakt. Tip: Canva heeft veel (gratis) templates om uit te kiezen! Ze zijn super makkelijk om in te vullen en te gebruiken

Tip: Canva heeft veel (gratis) templates om uit te kiezen! Ze zijn super makkelijk om in te vullen en te gebruiken

  1. Maak een korte samenvatting over jou als student en waar jij energie van krijgt! Tip: voeg dit ook toe op jou LinkedIn profiel.
  2. Vergeet je persoonlijkheid niet te laten zien! Je CV moet jou als potentiële nieuwe stagiair(e) weerspiegelen. Zet jouw interesses, hobbies, vrijwilligerswerk dus ook op je CV.
  3. Geef meer inzicht in jouw voorgaande ervaringen. Onder je werkervaring kun je een korte samenvatting van projecten/evenementen waar jij aan mee hebt geholpen, opleidingen/cursussen die je eventueel hebt gevolgd, of gepubliceerd materiaal die je kunt delen.
  4. Deel meer over jouw opleiding(en)! Naast welke periode je hebt gestudeerd, geef ook aan welke richting, minor en eventuele activiteiten die jou bezig houden naast je studie. Je kunt er ook voor kiezen om de titel van jouw scriptie toe te voegen als je al zo ver bent natuurlijk.

Bron: Greenjobs.nl

Termen uitgelegd! Wat zijn SDG’s, B Corps, Duurzaamheid en MVO?

Je ziet ze voorbijkomen, een aantal duurzame termen. Als je op zoek gaat naar informatie over duurzaamheid kom je heel wat van deze verschillende afkortingen en termen tegen. Maar wat houden deze eigenlijk in?