Sollicitatietips!

Als het tijd is om een stage te vinden is het van belang dat je een compleet, relevant en sterk CV kunt mee sturen naar jouw nieuwe duurzame stageplek. Maar hoe maak je een goed CV? Om jou op weg te helpen naar een (duurzame) stage geven een aantal tips:

Do’s:

  1. Gebruik een professioneel format wat jouw CV gestructureerd en overzichtelijk maakt. Tip: Canva heeft veel (gratis) templates om uit te kiezen!
  2. Een sterke samenvatting over jou als professional en waar jij energie van krijgt! Tip: voeg dit ook toe op jou LinkedIn profiel.
  3. Vergeet je persoonlijkheid niet te laten zien! Je CV moet jou als potentiële nieuwe collega weerspiegelen. Zet jouw interesses, hobbies, vrijwilligerswerk dus ook op je CV.

4 Tips voor een Overtuigende Motivatiebrief

Jouw motivatiebrief speelt een belangrijke rol in het sollicitatieproces. In deze brief kan je jezelf presenteren en aan een toekomstige (duurzame) stage werkgever laten zien waarom jij een goede aanwinst bent en waarom die duurzame stage zo goed bij jou past. We geven je graag 4 tips voor hoe jij een overtuigende motivatiebrief schrijft.