Duurzame stages met impact

Studenten zijn de makers, managers en beslissers van morgen. En ze weten dat het anders moet én kan: duurzamer, eerlijker en inclusiever. Steeds meer jonge talenten willen werken bij een bedrijf dat niet alleen over duurzaamheid praat, maar er ook echt iets aan doet. En dat begint met een duurzame stage.

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de 17 SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de 17 SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. We bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland.

Voor bedrijven

Bouwt jouw bedrijf mee aan de transitie naar een duurzame economie? Dan mogen jouw duurzame stage vacatures niet ontbreken bij SDGs On Stage. Wij bieden…

  • een gratis platform voor jouw duurzame stage vacatures
  • gemotiveerde studenten die het verschil willen maken
  • een kans om je te profileren als toekomstgerichte werkgever en te werken aan de employer branding

Een initiatief van de Nederlandse hogescholen

SDGs On Stage is voortgekomen uit het SDG-netwerk van alle hogescholen in Nederland en wordt ondersteund door de Vereniging Hogescholen. Hun missie: de duurzame ontwikkelingsdoelen integreren in de loopbaan van elke student. SDGs On Stage is een aantal jaar geleden ontwikkeld door DuurzaamBedrijfsleven, het businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Vanaf juli 2022 hebben Leren voor Morgen en Greenjobs.nl de website overgenomen. Coöperatie Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten zij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional. Het doel van Leren voor Morgen is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren.
Greenjobs.nl is hét vacatureplatform voor duurzame vacatures in Nederland. Nadat studenten hebben kennis gemaakt met een duurzame stage kunnen ze via dit platform een duurzame start maken met hun loopbaan door na hun studie te starten in een duurzame baan. Het doel van Greenjobs.nl is dat elke baan een duurzame baan wordt en zo de overheid en het bedrijfsleven future-proof maakt!
Door studenten, onderwijs en het bedrijfsleven te verbinden in een duurzame stage, kunnen we samen de 17 SDGs behalen in 2030.

4 Tips voor een Overtuigende Motivatiebrief

Jouw motivatiebrief speelt een belangrijke rol in het sollicitatieproces. In deze brief kan je jezelf presenteren en aan een toekomstige (duurzame) stage werkgever laten zien waarom jij een goede aanwinst bent en waarom die duurzame stage zo goed bij jou past. We geven je graag 4 tips voor hoe jij een overtuigende motivatiebrief schrijft.