Profiel
Bakkersgrondstof is een start-up, opgericht in 2018. In 2018 begonnen met het verwerken van brood dat aan het einde van de dag niet verkocht werd. Dit brood was afkomstig van de bakkerij van 1 van de aandeelhouders. Vanuit een garagebox in Didam zijn we nu gevestigd in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen en beschikken over een ruimte van 600 m2. In deze ruimte is een minimum viable plant geplaatst, waarmee we het retour brood van Warme Bakker Koenen BV uit Westervoort verwerken tot een desem. Warme Bakker Koenen BV verwerkt deze desem in broden, door Top Bakkers verkocht aan contractcateraar (opdrachtgevers van contractcateraar verwachten circulaire producten, vastgelegd in bijvoorbeeld aanbestedingsregels)
Onze kerncompetentie is het ontwikkelen / uitvoeren van concepten met toegevoegde waarde vanuit reststromen en ervoor zorgen dat de bakker de aangeboden retourstromen zo hoog mogelijk kan verwaarden. Liefst in de vorm van humane voeding en als het niet anders kan via landbouwhuisdieren in de vorm van bijvoorbeeld eieren.