Stage communicatie ASN Bank

Stageomschrijving

Heb jij gevoel voor actualiteit en duurzame ontwikkeling? Vind jij het interessant om bezig te zijn met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van communicatie en maatschappij? En heb je een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

ASN Bank heeft een vacature voor een

Stage communicatie ASN Bank
32-36 uur

Zo ziet jouw baan eruit

Heb jij gevoel voor actualiteit en duurzame ontwikkeling? Vind jij het interessant om bezig te zijn met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van communicatie en maatschappij? En heb je een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

Het team Communicatie van ASN Bank houdt zich binnen het Expertisecentrum Duurzaamheid elke dag bezig met actuele ontwikkelingen. Die gaan over de bank, maar ook over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op verschillende manieren en via verschillende kanalen draagt het team hieraan bij. Van interne communicatie tot social media, van speeches tot opiniestukken.

ASN Bank biedt een stageplaats waarin je alles kunt leren over communicatie en duurzaam bankieren. De begin- en einddatum zijn, evenals het aantal uren per week (minimaal 30, maximaal 36), in overleg. We zoeken een collega die minimaal 3 maanden (en liefst langer bv 5 of 6 maanden) stage kan lopen. Je helpt dagelijks bij het bewaken van de reputatie van ASN Bank en het intern en extern delen van de activiteiten en visie. Daarbij ligt extra nadruk op een jonge doelgroep die openstaat voor duurzaamheid maar de overstap naar ASN Bank nog niet heeft gemaakt. Dat is een opdracht die vraagt om communicatieve en schriftelijke vaardigheden, gevoel voor nieuwswaarde, organisatiesensitiviteit en organisatietalent en een flinke dosis creativiteit en enthousiasme.

Een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor is mogelijk.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Dagelijkse ondersteuning van de adviseurs externe en interne communicatie
 • Coördineren en schrijven van artikelen voor interne communicatie waaronder de interne nieuwsbrief
 • Helpen bij het schrijven van communicatieplannen en de uitvoering daarvan
 • Voorbereiden van nieuws- en persberichten en andere content
 • Meehelpen bij de voorbereiding van speeches, presentaties en online evenementen
 • En natuurlijk kun je alles leren over ASN Bank en duurzame thema’s

Wat krijg je van ons?
Deze uitdagende stageplaats bij de grootste duurzame bank van Nederland is een uitgelezen kans om werkervaring op te doen en je netwerk te verbreden; zowel op het gebied van communicatie als duurzame en maatschappelijke ontwikkelingen. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief, een stimulerende werkomgeving en gelegenheid om voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken. Uiteraard ontvang je ook een aantrekkelijke stagevergoeding.

Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een optimistische, flexibele werkhouding en een hands-on mentaliteit. Je bent open, nieuwsgierig, proactief, een teamspeler en beschikt over een goede dosis humor. Beschik jij daarbij over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan maken we graag kennis met jou.

Verder heb je

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding in de richting van communicatie, internationale betrekkingen, economie, duurzaamheid of een andere passende opleiding;
 • Je hebt een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, biodiversiteit en klimaat;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, een vlotte schrijfstijl en een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen is een pré.

Startdatum:
januari/februari 2023

Let op: er is eventueel ruimte om tijdens deze meewerkstage een afstudeeronderzoek te doen van beperkte omvang. Mocht je 4e jaars zijn en wel interesse hebben, omdat je geen onderzoek hoeft te doen of dit buiten stagetijd kan, neem dan gerust contact op.

Solliciteren?
Laat ons weten dat dit jouw droomstage is door op deze sollicitatiebutton te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over deze meewerkstage? Neem contact op met Monique Messelink, senior communicatieadviseur ASN Bank, via monique.messelink@asnbank.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • annemiek@greenjobs.nl
 • 1-1-2023
 • 30-4-2023
 • 27-12-2022
 • Binnen onze langetermijnvisie zijn drie pijlers van beleid gedefinieerd, namelijk mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. In de praktijk bestrijken die alle SDG’s. Om analyse van alle thema´s mogelijk te maken zijn uitgebreide duurzaamheidscriteria opgesteld. Ons Expertisecentrum Duurzaamheid screent bedrijven, overheden en financieringsprojecten op basis van die criteria. In entiteiten die door de screening komen kunnen we investeren, mits ze ook commercieel renderen. Onze klanten ontvangen naast het maatschappelijk rendement dan ook een financieel rendement dat vergelijkbaar is met ‘gewoon’ bankieren.

 • 30-36
 • ja
Share

Solliciteren