Stagiair Educatie

Stageomschrijving

Een groen en gezond Rotterdam, dat is de missie van Stichting Natuurstad Rotterdam. We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers – jong en oud – alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

Wil jij je verder ontwikkelen op natuur educatie en zoek je naar een (afstudeer)stage? Geef jij ondersteuning aan onze medewerkers educatie, en wil je ook zelfstandig lesmateriaal ontwikkelen en vind je het leuk om daarnaast andere taken op te pakken? Het is mogelijk om in overleg een onderzoek uit te voeren.

Dus: wil jij betrokken zijn bij onze schooltuin- en natuurlessen?

Op onze afdeling educatie is er een opening voor een stagiair.

Lees hieronder verder of de functie bij je past.

 

Wat doe je als Stagiair Educatie?

 Als stagiair educatie geef je ondersteuning aan de educatiemedewerkers in het geven van lessen op de educatieve centra en tuinen van Natuurstad. Dat houdt in dat je lessen mee voorbereid, assistentie biedt tijdens de les en ondersteund met onderhoud in de tuinen. Andere taken zijn onder andere het organiseren van activiteiten op de locatie(s) en het maken van berichten voor de krant en social media. Je werkt samen met de collega’s van Educatie, de Kinderboerderij en Tuinen. En je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen, onder andere door ze te vertellen wat er groeit en bloeit. Zodat zij ‘jouw’ locatie in hun hart sluiten.  

 

Wie ben jij?

Je hebt een proactieve houding en bent enthousiast om bij te dragen aan de educatieafdeling binnen Natuurstad. Je bent zelfstandig en neemt initiatief. Bovenal heb je affiniteit met natuur en vind je het leuk om met kinderen te werken Ook kun je goed samenwerken en is kwaliteit – je werk goed doen – belangrijk voor je.    

 

Kortom: we zoeken een stagiair die van dieren, planten én van mensen houdt en zich graag verder wil ontwikkelen in een praktisch leerproces.

 

Je bent momenteel ingeschreven bij je studie en moet hiervoor een (afstudeer)stage of onderzoek doen. Je hebt ervaring met begeleiden van groepen (gewenst); Daarnaast, ben je eerlijk en laat je zien hoe je werkt; en heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit.

 

De aanvraag van een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure. We willen onze bezoekers een omgeving bieden waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Als stagiair speel je daarbij een belangrijke rol. Daarom vragen we om een VOG als je bij ons in dienst komt.

 

Wij bieden

Een uitdagende stage bij een van de grootste en mooiste organisaties in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie. We bieden een stagevergoeding van ….

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? Stuur jouw brief en cv naar Alex Kieffer

vrijwilligers en stage coördinator van Stichting Natuurstad Rotterdam. Mailadres: stage@natuurstad.nl

  • stage@natuurstad.nl
  • 1-3-2023
  • We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

  • NTB
  • HBO educatie
  • ja
Share

Solliciteren