Stagiair internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen

Stageomschrijving

Wil jij ondernemers helpen om verantwoord zaken te doen in het buitenland? En ben je op zoek naar een uitdagende stage vanaf februari 2023? Een stage waarin je de ene dag mvo-risico’s in internationale handelsketens in kaart brengt en de andere dag aan oplossingen voor die risico’s werkt? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) bij MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa.

Als stagiair in het IMVO-team werk je aan het verduurzamen van internationale ketens voor Nederlandse bedrijven. Wat dat concreet inhoudt? Nou, je werkt veel aan de ontwikkeling van onze MVO Risico Checker, die ondernemers kosteloos helpt de mvo-risico’s in hun onderneming in kaart te brengen en deze te beperken. Je updatet de internationale risicodatabase en formuleert adviezen per product en gebied. Dit gaat over bijvoorbeeld kinderarbeid, milieuproblematiek, corruptie of conflicten. Benieuwd hoe het werkt? Doe zelf de check!

Naast de MVO Risico Checker wordt binnen MVO Nederland op verschillende thema’s gewerkt aan De Nieuwe Economie. Een aantal van deze projecten zijn uitgelicht op de website. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor jou om daar waar je interesses liggen aan te sluiten en taken op te pakken!

MAAR WAT GA JE DAN CONCREET DOEN? 

Je houdt de MVO Risico Checker bij en updatet de data. En dat is belangrijk, gezien de meer dan 28.000 unieke bezoekers per jaar en meer dan 6.000 risico’s en adviezen in drie verschillende talen. Een grote hoeveelheid informatie, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Hieronder je belangrijkste bezigheden:

 • je doet bronnenonderzoek naar mogelijke risico’s per land en product en eventueel bijbehorende adviezen;
 • je checkt rapporten van onderzoeksorganisaties, NGO’s en nieuwswebsites, zodat de risico’s en adviezen altijd actueel blijven;
 • je schrijft teksten voor ondernemers in het Engels en Nederlands;
 • je werkt samen met het marketingcommunicatie team aan communicatie over de tool via social media, blogs en nieuwsbrieven;
 • je geeft presentaties over de tool aan interne en externe stakeholders;
 • je gaat actief in gesprek met gebruikers van de tool om te horen wat beter kan;
 • maar je denkt zelf ook mee over verbeteringen.

Naast het werken aan de MVO Risico Checker (je belangrijkste werkonderdeel) krijg je de mogelijkheid om verdere interesses te onderzoeken in de stage, door aan te sluiten bij een onderwerp dat jou aanspreekt. Dat kan in verder overleg en op basis van je eigen leerdoelen.

WIE BEN JIJ?

Als stagiair ben je een waardevolle aanvulling op ons team. Je bent wo-student en doet een relevante opleiding op het gebied van duurzaamheid, internationale betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflict studies. Je beschikt over goed inzicht in internationale mvo-thema’s, hebt affiniteit met (mkb-)bedrijven en kunt goed duurzaamheidsvraagstukken vertalen naar praktische teksten voor ondernemers. Ervaring met online schrijven en tools is een pré.

WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je een bijdrage levert aan het kantelpunt naar de nieuwe economie. De stage is een mooie aanvulling op je studie, omdat je leert jouw academische inzichten en kennis te vertalen naar praktische handvatten voor ondernemers. Ook krijg je inzicht in de problemen en oplossingen van duurzaam ondernemen in de praktijk.

Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Er is binnen de projecten veel ruimte voor je eigen leerdoelen. Ook staan we zeker open voor jouw ideeën en suggesties, want wij leren ook van jou. Verder hebben we een groot netwerk met diverse partners, waardoor je snel je netwerk uitbreidt.

OKÉ, EN PRAKTISCH?

We bieden je een stageplek voor vijf of zes maanden voor minimaal 32 en maximaal 40 uur per week. Het is mogelijk je stage bij MVO Nederland te combineren met een afstudeeropdracht. Wel moet je minstens 3 dagen per week aan de verschillende stagewerkzaamheden kunnen besteden.

Je krijgt een maandelijkse stagevergoeding van bruto 300 euro bij 40 uur. Daarnaast krijg je een laptop in bruikleen. Als je geen ov-studentenkaart hebt vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov.

Ons kantoor zit naast stadion Galgenwaard in Utrecht. Je hebt veel vrijheid in het indelen van je uren. Het liefst start je in februari/maart 2023.

MEER OVER MVO NEDERLAND

MVO Nederland is het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Ondernemers sluiten zich bij ons aan om – samen met anderen – sneller naar de nieuwe economie te gaan. Ons doel is duidelijk: in 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Op dit moment staan we op 15,4 procent. Nog genoeg te doen dus. Voor meer informatie zie onze website www.mvonederland.nl.

INTERESSE?

Mail voor 12 december je cv én motivatie naar Silke de Jong via s.dejong@mvonederland.nl onder vermelding van ‘Stagiair IMVO’. Mail ook zeker als je vragen hebt over de functie.

 • s.dejong@mvonederland.nl
 • 1-2-2023
 • 30-6-2023
 • 10-12-2022
 • De SDGs zitten verweven in al het werk van MVO Nederland.

 • 24-32
 • WO-Master Strategic Product Design
 • ja
Share

Solliciteren