Stagiair public affairs en public relations

Stageomschrijving

Zoek jij een afwisselende stage dicht bij het kloppende hart van de Nederlandse politiek? Een stage waarin je in de praktijk leert hoe beleidsbeïnvloeding na de verkiezingen werkt? En hoe je duurzame thema’s in de media krijgt? Ben je bovendien beschikbaar vanaf eind augustus/september 2024? Dan kan jouw stage zo maar eens bij MVO Nederland gaan plaatsvinden.
 

MVO Nederland is het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partners vormen we de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Ons doel? In 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat meten we via de Nieuwe Economie Index (NEx). Aan de hand van zeven thema’s weten we zo jaarlijks hoe duurzaam het bedrijfsleven is. Op dit moment staan we op 16,5 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kan met jouw stage bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

MVO Nederland is een stichting dus we hebben geen winstoogmerk. We brengen ondernemers uit ons netwerk samen in evenementen, zetten innovatieve verduurzamingsprojecten met ze op één lobbyen voor betere wetgeving. Wet- en regelgeving zijn nu nog lang niet altijd zo ingericht dat ze duurzaam ondernemen eenvoudiger maken. Daarom lobbyen we in Den Haag en Brussel. Kortom: wij zijn de stem van duurzame ondernemers naar de politiek en overheid.

Wat ga je doen?

Als stagiair ondersteun je het team communicatie bij werkzaamheden op het vlak van public affairs en public relations. Je monitort de actualiteit en de politieke agenda en volgt ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook debatten en parlementaire procedures houd je in het oog, en je koppelt relevante informatie terug aan MVO Nederland-collega’s. Je analyseert beleidsstukken en vat ze samen. Verder schrijf je bijvoorbeeld me aan opiniestukken, position papers en (social media-)berichten. Je denkt en werkt dagelijks me in een team van 10 communicatie-experts.

Wie ben jij?

Jij bent een master of einde bachelor-student met affiniteit met politiek, maatschappelijke ontwikkelingen en communicatie. Je bent proactief en zelfstandig en kunt goed schrijven. Je bent analytisch en kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden. Uiteraard vind je de duurzame transitie belangrijk. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.

Wat bieden wij?

  • Een afwisselende stage in een politiek turbulente tijd. Je leert hoe beleidsbeïnvloeding en de media echt werken. De stageperiode loopt van september t/m januari 2024. 

  • Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten en dat er volop vrijheid is in het indelen van je werkdag en -plek.

  • Je krijgt een stagevergoeding van bruto 400 euro bij 40 uur. Je krijgt een laptop in buikleen. Als je geen ov-studentenkaart hebt vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov.

Interesse?

Mail uiterlijk 20 mei je cv én motivatie naar we*******@mv**********.nl onder vermelding van ‘stagiair public affairs’. Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar Siri de Vrijer op s.********@mv**********.nl.

  • werkenbij@mvonederland.nl
  • 2-9-2024
  • 31-5-2024
  • De SDG's zijn verweven in al het werk van MVO Nederland

  • 32-40 uur
  • WW
  • ja
Share

Solliciteren