Stagiair social media & communicatie bij Leren voor Morgen

Stageomschrijving

Vacature Social media & Communicatie Stagiair

Vind jij duurzame ontwikkeling belangrijk, heb je een sterke interesse in en kennis over social media en word je blij van heldere visuele communicatie? Word dan onze nieuwe social media en content stagiair! Deze functie kunnen we vormgeven naar jouw interesses en uitdagingen.

Wij zijn…
… de coöperatie Leren voor Morgen, een groep samenwerkende organisaties met een gemeenschappelijk doel. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijssysteem en van peuter tot professional. Alle leden hebben hun eigen activiteiten en werkzaamheden. Daarnaast bundelen we onze krachten door samen aan projecten te werken en initiatieven met elkaar te verbinden. De coöperatie heeft een redactie die blogs schrijft over wat er speelt in het onderwijs op het gebied van duurzame ontwikkeling en een agenda bijhoudt met toekomstige activiteiten. We halen succesverhalen op uit het veld om de koplopers in het zonnetje te zetten en andere docenten en bestuursleden te inspireren om ook met duurzaamheid aan de slag te gaan!

We zoeken iemand die…
… affiniteit heeft met leren voor duurzame ontwikkeling
… graag en makkelijk schrijf
… interesse heeft in en kennis over social media
… eigen initiatief neemt en zelfstandig kan werken
… het leuk vindt om bij te dragen aan een dynamische organisatie

Je hoeft voor deze stage niet te studeren, maar mocht je deze stage als onderdeel van je studie willen doen, dan houden we uiteraard rekening met de vereisten van jouw opleiding. We zijn een inclusieve organisatie en moedigen vanzelfsprekend iedereen met passende interesse en ervaring aan om te solliciteren.

Wat ga je doen?
Een van de hoofdtaken van de redactie is het professionaliseren van onze social media en zorgen voor een krachtige online aanwezigheid van de coöperatie. Je bent verantwoordelijk voor de social media van Leren voor Morgen en zorgt voor een goede visuele en inhoudelijke representatie van de projecten en leden van de cooperatie zowel op social media maar bijvoorbeeld ook op de nieuwe website (die op dit moment wordt gebouwd). Afhankelijk van jouw interesse, persoonlijke ontwikkeldoelen en achtergrond kunnen we een
focus kiezen uit onderstaande doelstellingen:

  • We willen meer inzetten op meer variëteit aan content op social media. We willen een groter bereik en zichtbaarheid, zodat onze blogs en activiteiten meer aandacht krijgen. Denk hierbij aan het gebruik van #, taggen, interactie opzoeken, gericht volgen.
  • Komende tijd willen we meer focus op beeld. We willen een gezicht geven aan voor wie we werken (leerlingen, docenten) en met wie we werken (projectpartners). Je kunt je focussen op het creëren van beelden voor op de website en online.
  • Een ander doel is om meer publicaties te krijgen. Bijvoorbeeld met persberichten. Hiervoor moeten we een plan maken; wat is voor vakbladen of anderen interessant om te publiceren? Hiervoor is het een pre dat je makkelijk contact maakt en je je niet uit het veld laat slaan.
  • Daarnaast kan je bijvoorbeeld helpen met het organiseren van evenementen of warm contact onderhouden met onze leden.

Anders nog iets?
Je wordt onderdeel van een team van 11 collega’s, met flexibele uren en donderdag als vaste werkdag (wanneer mogelijk op kantoor). Een groot gedeelte van je werk zal online plaatsvinden, op donderdag werken we altijd op ons kantoor in Utrecht. En je kunt 4 dagen per week of meer komen werken (meer of minder uren zijn mogelijk in overleg).
Startdatum in overleg.

  • redactie@lerenvoormorgen.org
  • ja
Share

Solliciteren