Stagiair Versnellingshuis Nederland circulair!

Stageomschrijving

Wil jij je stage volop inzetten voor een betere wereld door ondernemers uit het mkb te helpen? Dan zoeken we jou! Als stagiair van het Versnellingshuis Nederland circulair! bij MVO Nederland help je ondernemers met hun transitie richting de circulaire economie.

Het Versnellingshuis is een landelijk programma dat ondernemers helpt circulair te ondernemen. Ondernemers kunnen bij het Versnellingshuis terecht voor vragen over financiering, wetgeving, kennis en partners binnen de circulaire economie. Komt er een hulpvraag vanuit een ondernemer binnen? Dan kijkt het team van het Versnellingshuis of het de ondernemer kan verbinden aan bronnen met relevante kennis, een expert of een samenwerkingspartij.

Dit project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Wat ga je doen?

Als stagiair bij het Versnellingshuis ben je veel in contact met circulaire ondernemers. Het is een afwisselende stage waarin je samenwerkt met een multidisciplinair projectteam van MVO Nederland. Dat betekent onder meer dat je:

 • in samenwerking met de casemanager op zoek gaat naar oplossingen voor uitdagingen van ondernemers

 • ondersteunt bij het organiseren van evenementen

 • vragen vanuit ondernemers beantwoordt via de mailbox

 • ondersteunt bij de invulling van nieuwsbrieven en de social media-planning

 • meedoet in de overleggen van het projectteam

Goed om te weten

 • We zoeken een stagiair voor de periode voor een periode van 5-6 maanden vanaf medio september 2024. Eerder of juist later beginnen is mogelijk in overleg.

 • Het mag ook een afstudeerstage zijn, met als voorwaarde dat je minimaal voor de helft met ons meewerkt.

Je bent een derde- of vierdejaars hbo- of wo-student. Je doet een relevante studie in de richting van duurzaamheid, sociale wetenschappen of entrepreneurship. Je bent communicatief sterk, houdt overzicht, werkt zorgvuldig en bent niet bang om de telefoon te pakken om ondernemers of collega’s te woord te staan. Je wilt je inzetten om de circulaire economie vooruit te helpen en helpt (mkb-)ondernemers graag verder.

“Deze stage is echt een springplank voor je carrière. Je leert de taal van circulaire ondernemers spreken.”

Gabrielle Werkhoven, Voormalig stagiair, nu relatiemanager van het Versnellingshuis

Wat bieden wij?

Als stagiair bij Het Versnellingshuis werk je in het team van MVO Nederland. Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Tijdens deze stage krijg je veel verantwoordelijkheid zonder dat je aan je lot wordt overgelaten. Je kan jezelf ontwikkelen op de punten waar je beter in wilt worden, zoals pitchen voor een groep mensen of je belangst overwinnen. Bovendien bereid je je netwerk snel uit met circulaire ondernemers en partners uit het netwerk van MVO Nederland. Een mooie opstap voor een carrière binnen de duurzaamheid.

Ook niet onbelangrijk: je krijgt een maandelijkse stagevergoeding van bruto 400 euro bij 40 uur. Een laptop krijg je van ons in bruikleen. Als je geen ov-studentenkaart hebt, vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov. Woon je dichterbij? Dan kan je misschien wel fietsen naar kantoor. Ons kantoor ligt op fietsafstand van Utrecht Centraal. Iedere dag naar kantoor is geen must, maar wel leuk! Je kunt deels vanuit huis werken en hebt veel vrijheid in het indelen van je uren.

Over MVO Nederland

MVO Nederland stuurt de transitie naar een duurzame economie met de grootste ondernemersbeweging van Europa. We verduurzamen de economie voor onze samenleving en om onze aarde niet te verkwisten. MVO Nederland wil dat in 2025 minimaal twintig procent van de Nederlandse economie omgaat in de duurzame economie, die gestoeld is op meer dan alleen financiële waarden en draait binnen de grenzen van de planeet en maatschappij. Alleen zo kunnen we het tij keren.

Interesse? Solliciteer nu!

Mail je cv én motivatie naar Hester van Beeck Calkoen op we*******@mv**********.nl onder vermelding van ‘stagiair Versnellingshuis’. Ook bij vragen kun je hier terecht.

 • werkenbij@mvonederland.nl
 • 2-9-2024
 • 31-5-2024
 • De SDG's zijn verweven in al het werk van MVO Nederland

 • 32-40 uur
 • ja
Share

Solliciteren